15. maaliskuuta 2013

Hampilekurin tuomio


Hengissä ollaan!! :) Couldn't be any happier! Mutta alku ei ollut niin lupaavaa...

Aamu valkeni melko varhain jo meille ja pääsin (jouduin..) istumaan hampilääkärin tuoliin. Diagnoosi oli pienen epäilyn jälkeen juurihoito eli pahin mitä kuvitella saattaa. Sain pienen hermoromahduksen ja aamupäivä menikin kotona täristessä. Tuntui, että kaikki ihmiset jotka ovat aihetta sivuneet ovat puhuneet tuskasta ja kauheudesta, joten odotusarvo ei ollut kovin suuri. Edessä oli yksi kamalammista päivistä pitkään aikaan. Hirveä se tunne, kun tekisit mitä vaan muuta kuin sitä jota on pakko -hammassäryt on vaan hoidettava kuntoon.

Kuva täältä


Kuitenkin mä selvisin siitä ja vielä kunnialla. Huh, niin suuri helpotus! Kyseessä ei ollut kuitenkaan mun älyttömän hyvä sietokyky, jota ei ole olemassa, vaan tarvittavan tiukka puudutus. Sitä tikattiin huulen sisälle sekä kitalakeen ihan kiitettävä määrä ja lisättiinkin vielä hetken päästä. Makasin siinä penkissä ihan liikumatta  ja pelkäsin mitä tuleman pitää. En ikinä voisi uskoa sanovani tätä, mutta ei sattunut yhtään! Siis olin just juurihoidossa, joka ei sattunut. Käsi ylös, kuka voi uskoa? Kokemus oli siis täysin kivuton ja tällä hetkellä odottelen kotona jälkikivun saapumista. Puudutuksen lähtiessä tulen varmasti kuitenkin tuntemaan mitä rääkkiä sille on tänään tehty, joten on parempi olla ilta rauhassa kotosalla.

Tämä muutti ratkaisevasti käsitystäni hammashoidosta, sillä olen huomannut selviäväni kaikesta lähes kivuitta silloin kun puudutusta osataan laittaa tarpeeksi. Kaksi edelliskertaa täällä ovat olleet kivuliaita sillä hampilekuri ei ole laittanut sitä puudutusta kun vasta viime hetkellä, kuten sillon ensimmäisellä kerralla. Kuulemma on tarpeellista tietää, millon sattuu eli missä kohtaa hammasta on ongelmia. Puudutuksen ja ystävällisien hammaslääkärien sekä -hoitajien avulla voi kuitenkin saada hyvän hammaslääkärikokemuksen ja sen olon, että menee sinne hyvillä mielin seuraavallakin kerralla. Se jos joku vasta on tärkeätä :)

Huh tulipas kirjoitettua paljon näistä hammasasioista, mutta ne nyt ovat pyörineet melko tehokkaasti päässä viimeisen vuorokauden sisään. Samalla haluan myös kannustaa muita tarkistuttamaan säännöllisin väliajoin hampaansa, jotta säästyisi suuremmilta porailuilta tai tässä tapauksessa juurihoidolta. Ainahan hyvä hammashoitokaan ei ongelmilta pelasta, mutta sillä pystyy monta ikävää tilannetta ehkäisemään. Nyt siis kaikki kipinkapin hampilääkäriin, jos edelliskerrasta on aikaa!


2 kommenttia:

 1. Voi sua parkaa! Juurihoito on kamalaa, se sattuu kyllä eniten ennen hammaslääkäriä! Toivottavasti eka hoitoauttaa!

  Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi joo, että yksi kerta auttoi, mutta pitää Suomessa käydä vaihtamassa siihen vielä pitkäaikainen paikka. Onneksi mä en niinkään kärsinyt sen hampaan takia ennen, mutta pienten vihlomisten jälkeen ajauduin Suomessa aluksi hampilekuriin. Ja nyt sitten täällä Ruotsissa sitä on säädetty kovin ennen päätöstä tehdä se juurihoito. Onneksi tehtiin, jos se on tällä selvä sitten :)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)