5. helmikuuta 2013

Koulutyttö

Huhheijaa..

Tämä tyttö on ahkeroinut pari päivää melko onnistuneesti ja opiskelut pitkät päivät koulussa. Kivaa, mutta raskasta touhua kun vieraalla kielellä yrittää jotain oppia. Tänäänkin lähdin yhdeksältä kotoa ja palasin kahdeksalta illalla. Yliopistossa tuli oltua se kahdeksan tuntia ja loput meni matkantekoon. Alkuajan luin ja neljäksi suuntasin kurssille. Kurssin nimi on Genusperspektiv i undervisning och utbildning ja on aika uudenlainen kurssi aiheeltaan mihin olen tottunut. Meilläpäin Suomessa tämäntyyppisiä kursseja on varmaankin enemmän feministisen naistutkimuksen alla eikä niinkään yleisissä pedagogisissa opinnoissa, ainakaan en ole törmännyt. Sinänsä enhänhän mä itsekään pedagogisia opintoja sinänsä käy vaan yleisempää kasvatustieteen lööperiä :)

Sain vihdoin ja viimein yliopiston kulkuluvan eilen toimimaan ja samalla tunnukset yliopiston verkkoon. Aika kauan niitä sitten saikin kysellä, kun jostain syystä en saanut niitä samaan aikaan kun muut eli tossa reilu kaksi viikkoa sitten.. Nojoo, hyvänä kuitenkin siis se, että nyt pääsen lainailemaan kirjastosta! Tosin se ominaisuus ei kuulemma ole nyt ihan heti ekoina päivinä toiminnassa (!), mutta kunhan alkaa pelittämään niin olen tyytyväinen. Kuitenkin se kirja mitä olen tähän mennessä lukenut on valitettavasti vain paikanpäällä luettavaa versiota, joten lainausoikeudesta ei ole sen enempää hyötyä tähän asiaan. Kurssikirjoja on melko huonosti saatavilla, joten niistä tarvitsee sitten ostaa ne loput, joita ei voi lukea kirjastossa tai jotka eivät ole linkkinä yliopiston sähköisellä alustalla.


Kuvituksena pari ei- niin- laadukasta kännykkäkuvaa päivän ohjelmasta, mutta ajattelin, että parempi ne kun ei mitään :) Nyt rauhoittumaan telkkarin ääreen ja aamulla sitten selvittämään kurssikirjojen tilannetta. Huomenna olen näillä näkymin vain kotiseuduilla joko vapaapäivää viettelemässä tai mahdollisesti jos saan jostain kirjoja niin lukemassa kotosalla.

God natt, sov gott!

2 kommenttia:

 1. Jahas, sitä ollaan päästy ihan tekemisen makuun.. ;)! Jouhevasti kulkee jo tuntiaktiivisuus och rasterna eller va ;D? Ilo nähdä tuttua väriläiskää monessa kuvassa..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu enää ei voi vaan lomailla :D Tuntiaktiivisuus.. Mikä se semmonen on! Pari kertaa oon jotain joutunut mumisemaan, mutta toistaiseksi pyrin olemaan enemmän näkymätön. Sopii hyvin luonteeseen kröhöm.

   Huivi on ollut lähes päivittäin päällä, yksi lemppareista!! Se väri on niin ihanan kirkas, että tulee aina hyvä mieli kun näkee sen :)

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)