12. tammikuuta 2013

Ihana Hampuri

Hallo aus Hamburg!

Hampuri oli kiva kaupunki, näin alkuun. Ekaa kertaa pääsin näkemään kaupungin keskellä niinkin isoja vesialueita kuin siellä on. Joo, onhan Helsingissäkin kauppatorilla vesi läsnä, mutta eri tavalla. On upean näköistä, että vesi on ihan kaupungin sydämessä :)

Otin kuvia kivoista näkymistä enkä niinkään nähtävyyksistä. Me kulutettiin aikaa niin paljon hengaillen vaan ympäriinsä, joten kuvatkin on samantyylisiä.

Otetiin tämä Hampurin reissu aika lungilla meiningillä, ei varmaan ylläri sinänsä kun niin ex tempore lähdettiinkin. Ei siinä paljon kerennyt miettiä mitä kaikkea haluisi nähdä ja missä käydä. Kuitenkin kerettiin melkoisen paljon pyörimään ympäri! Yksi hyvä veto oli varmasti Stadtrundfahrt eli kaupungin kiertoajelu, jolloin tunnin verran kierreltiin bussilla kaupunkia ympäri. Siinä näki kivasti eri alueita ja sai paremman kuvan siitä millainen kaupunki Hampuri on.Kyllähän me myös syötiin hyvin kuten aina matkoilla. Sisko teki kotonaan meille hyvää ruokaa sekä käytiin ulkona syömässä. Ylläolevan kuvan liikkuvat sushit olivat enemmän hauskannäköinen ruokahetki kuin suuri makunautinto. Ihan jees ne olivat, mutta ei sen enempää. Alla oleva salaatti taas oli huippuhyvää! Muutenkin kyseinen rafla oli viehättävä paikka :)
Pääsin myös kiertämään kauppoja ja löysinkin yhdet tumman viininpunaiset housut! Housupula on aika mahdoton tällä hetkellä, joten olen iloinen tästä löydöstä. Voisinkin niitä kuvailla joku päivä, kunhan saan ne pestyä ja käyttöön.

Yksi huomattava ja kiva ero tässä kaupungissa moneen muuhun suurkaupungiin verrattuna on koirien vapaana kulkeminen. Täällä ei pahemmin näe koiria hihnoissa vaan turret pikkurotista isoihin koiriin tallustelevat vapaana omistajiensa kanssa. Siistiä! Ja nämä koirat siis tottelevat omistajiaan ja tulevat vihellyksestä samantien paikalle. Tai ainakin itse näkemäni tapaukset. Mietittiin tossa mitä kävisi jos Rockyn päästäisi vapaaksi ja aika nopeesti tuli vahva fiilis ettei se olisi hyvä idea ;) Meidän maailmanvalloittaja saattaisi kiertää pari korttelia aika innokaasti yksinään.Hampuri yllätti kotoisuudellaan täysin. Itse ensimmäistä kertaa siellä vierailleena viihdyin todella hyvin. Tietysti siihen saattoi vaikuttaa meidän paikalliset turistioppaat ;) Oli kiva reissu, ihan oli ajomatkansa arvoinen!! Nyt jo vähän ikävä sinne siskon huomiin takaisin, mutta toisaalta kiva olla täällä kotosalla ja levätä vain pari päivää. :)

-Rosita

4 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva kun kävitte :) Ja ton vikan raflan nimi oli muuten Omas Apotheke, vanha apteekkihan se olikin! Täytyykin vielä vaihtaa kuvia, mullakin on joitain omassa kamerassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sehän se nimi olikin, jotain samanlaista muistelinkin! Mieluusti otan lisää kuvia vastaan, hotmailissa olisi varmaan aika helppo lähettää eikö?

   Poista
 2. Joo eiköhän me jotain kautta ne saada, mut täytyy ekaks siirtää ne vaan ees koneelle ;) Aikamoinen projekti näemmä tuo koiran harjaaminen, dude on niin raukan näköinen märkänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se raskasta siirtää ne kun on nyt lomalla;) Onhan tossa koirassa välillä puuhaa, mutta ei niin usein ja mä tykkään siitä kuitenkin. Nyt se on niin söpö ja sileäkarvainen. Onnee vielä jobista! Mahtavaa <3

   Poista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)