4. joulukuuta 2012

Opiskeluista Ruotsissa

Moikka!

Ajattelin, että voisin kertoa jotain tulevista opiskeluistakin. Opiskelen tällä hetkellä Suomessa siis Helsingin yliopistossa yleis- ja aikuiskasvatustieteitä ja Göteborgissa olisi haaveina tehdä lyhyt sivuaine sosiaalipsykologiasta. Haaveena siis tosiaan, koska odotan vielä sen varmentumista. 

Tosi moni vaihtareista opiskelee Ruotsissakin varmasti englanniksi, koska se on usein se vahvempi kieli. Itse pohdin sitä vaihtoehtoa, mutta kallistuin ruotsin kielen puolelle ihan puhtaasti oman oppimiseni takia. Vaikka tällä hetkellä en puhu todellakaan hyvää ruotsia niin tarkoitushan tässä olisi sitä sitten parantaa. Tietysti jännittää se, miten selviän ei vaan arkiruotsista, vaan ihan opiskelukielenäkin siitä, mutta uskon, että se on kuitenkin mahdollista. Niin ja siis jos siitä ei selviä, niin ainahan voi vaihtaa sitten englanninkielisille kursseille..

Ainut ongelma tässä mun ja sosiaalipsykan välillä on se, ettei Göteborgista ole missään vaiheessa vastattu, että mun netissä tekemät kurssivalinnat olisivat hyväksyttyjä. Eilen vihdoin nyt sitten aloin selvittämään asiaa ja laitoin sinne yliopistolle hieman kyselyviestiä. No kas kummaa hakemusta ei olla vielä käsitelty, koska se on vajanainen! Harmi vaan ettei siitä ollut tullut mitään meiliä tiedoksi. Siellähän on siis semmoinen systeemi, että pitää todistaa esim. passillaan olevansa EU:n kansalainen, jotta ei tarvitse maksaa opiskeluista. Lähetin jo viikkoja sitten sinne kopion passistani, mutta siitä puuttui (nyt myöhemmin selvinneenä) jonkun todistajan/lähiomaisen allekirjoitus, nimenselvennys ja puhelinnumero. 

Uusi yritys siis ja nyt sormet ristiin, että mun hakemus käsiteltäisiin loppuun ja hyväksyttäisiin! Muuten sitten menen sinne Ruotsiin vaikka vaan hengailemaan :D

-Rosita

2 kommenttia:

  1. No ajattele, Chilessä ne oli vielä mun ekana koulupäivänä ihan ymmyrkäisenä, että mikä vaihtari! Kyllä ne sun kurssit vielä siitä suttaantuu, tai jos ei, ni ehitpä reissaa :)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan näin, vielä ei oo tullut mitään vastausta.. Voin sitten yrittää päästä vaikka joillekin englanninkielisille kursseille, jos en heti nyt alkuun niin seuraavien kurssien alkaessa! Tai jos en mitään, niin tutustun Ruotsiin vain ;)

    VastaaPoista

Jätähän viestiä käynnistäsi :)